Zašto je Crna Gora zanimljiva destinacija za investitore

agencija za nekretnine Budva Montenegro

Crna Gora je prelepa zemlja koja izlazi na Jadransko more, nasuprot Italije.
Odlikuje je očaravajući pejzaž, topla Mediteranska klima i ljubaznost domaćeg stanovništva, tako da nije nikakvo čudo što je Svetska Turisticka Organizacija (WTTC) prepoznala ovu zemlju kao turisticku destinaciju u najbržem razvoju na svetu. Medjutim, Crna Gora samo vraća svoju turisticku popularnost koju je imala 70tih i 80tih godina prošlog veka kada je bila središte okupljanja mnogih poznatih ličnosti koji su bili oduševljeni prirodnim lepotama, plažama i uvalama ove zemlje.
Jedna od najatraktivnijih lokacija u Crnoj Gori je Boka Kotorska- najjuzniji zaliv u Evropi. Šumovite planine se spuštaju u iskričavo plavo more, u cijem podnožju su se smestili srednjovekovni gradići i seoca na samoj obali mora. S obzirom na zaštitu UNESCOa Starog grada Kotora, ovaj deo obale ne treba strepeti od moguće prevelike izgrađenosti.
Investicije
Potencijalni kupci nekretnina u ovoj zemlji dolaze iz raznih zemlja u Crnu Goru sa željom za investiranjem u ovu zemlju. Nakon dvočasovnog leta već su u Crnoj Gori, a među njima su kupci iz Londona i Moskve.
Oni su prepoznali Crnu Goru kao jednu od vodećih lokacija za investicije, gde je zabeležen konstantan rast cena nekretnina od 2004.god. predvidja se da će cene nekretnina u Crnoj Gori dostići nivoe cena istih u susednoj Hrvatskoj za 2-4 godine, s obzirom na činjenicu da Crna Gora ponovo vraća svoj status nekada vodeće Mediternaske destinacije.
Vrlo je popularna kupovina i iznajmljivanje apartmana u Crnoj Gori sto doprinosi jačanju tržišta nekretnina. Takođe nudi direktan proces kupovine bez Poreza na dobit, sto je vrlo privlačno potencijalnim kupcima.
Sa ulaskom Crne Gore u Evropsku Uniju za nekoliko godina, vlada ove zemlje će ići ka tome da smanji prekomernu izgradnju na obali crne Gore, kao i neadekvatnu gradnju, kako bi tržiste nekretnina zadržalo svoj status rasta cena. Za investitore prve generacije još uvek postoji mogućnost dobre zarade.
Zasto onda ne probate da zaronite prste u iskričavo more Crne Gore, diveci se bogatom kulturnom nasleđu, neverovatnim pejzažima I starim gradićima koji su svega par kilometara udaljeni jedni od drugih.
Ne zaboravite poneti vaše skije (ski centar Zabljak), knjige o planinarenju (Nacionalni park Durmitor), peškir za plažu (dužina morske obale iznosi 290km) kao i vesla (rafting kanjonom Tare).
Agencija za nekretnine "KAMIN" iz Budve.

Montenegrin

Location

Herceg Novi
United States
42° 28' 17.9292" N, 18° 42' 39.3696" E

Podijelite sa prijateljima!