Prodajte stan po što povoljnijoj cijeni

Na prodaju stan prodaja kuca prodaja stan KAMIN nekretnine Budva Montenegro Prodaja stanova

Potencijalni kupci obratiće pažnju na skoro svaki detalj, zato je potrebno da stan bude čist i uredan, a ukoliko nemate novca za veliko renoviranje primenite nekoliko odličnih trikova sa kojima će stan delovati svežije i novije

Prilikom prodaje stana svakom prodavcu je najvažnije da zaradi što više novca, kako bi isti uložio u kupovinu, najčešće, neke druge nekretnine. 

Moguće je, ali je potrebno izdvojiti malo vremena za to. Naravno da će stan u koji ste uložili dosta novca, zamenili stolariju i renovirali dosta toga izgledati svežije i novije, ali i oni stanovi u kojima niste uradili sve ove radove mogu postići sasvim solidnu cenu prilikom prodaje, samo je potrebno obratiti pažnju na nekoliko važnih momenata. 

Kupac vas nikada neće iznenaditi i zazvoniti na vaša vrata kada to ne očekujete, tako da uvek imate sasvim dovoljno vremena da sredite stan i dovedete ga u pristojno stanje. S obzirom da želite da prodate nekretninu, očekujte pozive svakodnevno, pa izdvojite jedan dan ili popodne za generalno spremanje. 

Proleće je idealno za veliko spremanje 

Ovo spremanje, kao što smo na početku naglasili, ne mora podrazumevati velike radove, kao što su zamena stolarijerenoviranje kupatilamenjanje parketa,krečenje, ali ukoliko posedujete materijalna sredstva svakako je poželjno zameniti i promeniti sve što je dotrajalo. Veliko spremanje pre svega podrazumeva da uz pomoć malih trikova, vaša nekretnina deluje uredno, čime ćete sigurno postići veću cenu prilikom prodaje. 

Popravite sitne kvarove, kao što su curenje vode iz slavina u kupatilu, kuhinji ili iz vodokotlića. Iako vam se učini kao nebitno, kupci će pri razgledanju stana obratiti pažnju na svaki segment, pre svega da li će i koliko dodatno morati da ulažu novac u sređivanje. 

Očistite čitav stan, kao i sva teže prohodna mesta, pre svega iza ormara ili dvoseda, jer će potencijalni kupac možda želeti da pomerite nameštaj kako bi video da li u stanu ima vlage, kao i da li će moći da se uklopi nameštaj koji želi da kupi, ili ga već ima. 

Bacite sve nepotrebne sitnice, sredite časopise i knjige na police, a garderobu smestite u ormar. 

Svetski poznati agenti za nekretnine savetuju i da prozori budu čisti, naročito ako su okrenuti ka sunčanoj strani. Sklonite sve nepotrebne stvari sa stolova, zategnite prekrivače na krevetima, a ako su dekorativni jastučići pocepani ili su boje izbledele, bacite ih ili jednostavno sklonite u ormar.

Obratite pažnju na pločice, naročito u kupatilu, ali i kuhinji, ako ih imate. Zamena pločica je svakako skupa investicija, ali postoji način i da starim povratite nekadašnji sjaj. Osim što ih možete očistiti nekim sredstvom namenjenim za tu upotrebu, savetujemo vam da očistite i fuge ili da ih premažete sredstvom za beljenje. Bićete iznenađeni koliko će čitava prostorija delovati lepše, svežije, a što je najvažnije i kupac će biti zadovoljan. 

Kućni ljubimci - da ili ne?!

U momentu kada potencijalni kupac dođe da pogleda stan predlažemo vam, a to savetuju i brojni agenti za nekretnine, da vaš kućni ljubimac, tačnije pas, mačka ili neka druga životinja ne budu u stanu. Bolje je da ne rizikujete, jer ne znate da li je neko alergičan na životinje u stanu ili jednostavno može smatrati da takav stan nikada ne može biti dovoljno čist i u redan, što će svakako uticati na konačnu prodajnu cenu. 

Ukoliko imate akvarijum sa ribicama ili vodenu kornjaču potrudite se da voda bude čista, kao i da sve deluje uredno i sterilno. 
Kupci obraćaju pažnju i na zgradu u kojoj se stan nalazi

Osim što je neophodno da stan bude čist i uredan, nekada je veoma važan i utisak koji će na kupca ostaviti zgrada u kojoj se stan nalazi. Logično je da ne možete uticati na druge stanare, naročito ako zgrada ima 19 i više spratova i time doprineti da stanje objekata bude bolje. Međutim, možete pokušati da na kućnom savetu predložite sređivanje ili makar zamenu poštanskih sandučića, koja će samim ulaskom u zgradu odati utisak lepog i toplog okruženja, kao i postavljanje kante za smeće pored ulaznih vrata... 

Ako vam ova ideja ne uspe, ne očajavajte, nego svu pažnju usmerite na vaš stan. Malim ulaganjima možete povećati cenu nekretnine. Pre svega zamenite otirač na ulazu, očistite pločicu sa natpisom imena i broja stana, a ako imate novca i ofarbajte vrata. Na taj način će potencijalni kupac na samom ulazu u nekretninu biti zadovoljan izgledom i uvideti da je u nekretninu ulagano. 

Montenegrin

Podijelite sa prijateljima!